Zeka Sporları Oyunları Konfederasyonu Başkanımız Sayın Rauf Özgen; “Amasya’da 03-04 Mart 2023 tarihlerinde hem kermes hem turnuvayı bir arada düzenledik. Turnuvalarımızı her zaman ücretsiz düzenleriz fakat Amasya turnuvamızda çocuklarımıza yardımlaşma bilincini aşılamak için çorbada bizim de tuzumuz olsun mantığıyla bir ücret belirledik. Kermesimizde ürünler Serdar Zeren İlkokulu velileri, Amasya Yeşilırmak Rotary Kulübü üyeleri ve Amasyalı esnafımızın desteği ile hazırlandı. Turnuva ve kermesten elde edilen 22.625 TL gelir, depremden etkilenen bölgelerde ve depremzedelerin göç ettiği şehirlerde zeka oyunları ile ilgili çocuklarımıza yönelik yürüteceğimiz etkinliklerin finansmanında kullanılacaktır. Bu sayede çocuklara bir başarı hedefi gösterilerek pozitif düşünmeleri sağlanacaktır.” şeklinde açıklamada bulundu. İlk etapta deprem bölgelerinden Amasya iline gelen ve şu anda KYK yurtlarında ikamet eden çocuklar için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar başlayacaktır.

Turnuvaya katılan öğrenciler heyecanlı ve coşku doluydu. Turnuvayı izleyen aileler de çocuklarının heyecanını paylaşırken, bazı çocuklar turnuvada yarışmacı olan anne ve babalarına tezahürat etti. Bölgede yapılan profesyonel turnuva sayısının azlığından şikayet eden çocuklar “Daha çok turnuva istiyoruz, mangala oynamayı seviyoruz” diyerek Konfederasyon Başkanı Rauf ÖZGEN’den tekrar turnuva sözü aldılar.

Turnuvaya emeği geçen başta İl Temsilcimiz Canan ALICIOĞLU olmak üzere tüm Amasya esnafı ve halkına teşekkürleri bir borç biliriz.

Bu turnuvada öncelikle iyilik kazandı.